divendres, de maig 11

Ideas para La Prestatgeria

Gracias a una participante de un curso de formación, llego a esta recomendación:

Relats en català és una pàgina web on podeu llegir textos literaris breus i, si voleu, donar-ne la vostra opinió. Si sou escriptors tímids, aquí trobareu un raconet per poder publicar els vostres escrits i saber quines opinions desperten els vostres relats. Feu-hi un cop d'ull, val la pena!

Y agrego: ¿y si hacemos un libro de microrelatos con nuestros estudiantes y lo publicamos en La Prestatgeria?
  1. Pedir a la persona responsable de nuestro centro que dé de alta el servicio y nos autoricen como creadores de libros. Es un procedimiento muy sencillo para el cual hay que tener el identificador de usuario del centro (a80...) y su contraseña.
  2. Trabajar con nuestros alumnos el contenido para publicar. Con mis cuartos estamos haciendo el libro Cuentos antes de partir y otras invenciones. Se trata de una recopilación de sus composiciones literarias durante el curso.
  3. Crear los capítulos y el contenido. Podemos enriquecer el texto con cambios de formato, colores, tablas... e integrar imágenes, vídeos, podcast y otros elementos multimedia. enes
Ideas:
  • una novela conjunta (se pueden dar de alta a múltiples usuarios)
  • un herbario digital
  • microrelatos
  • poesía a partir de imágenes
  • el diario del curso
  • el libro de acogida explicando paso a paso cómo es el centro para los alumnos de 1ESO
  • un glosario sonoro (podcast para hacer más accesible los contenidos)
... mil y mil y mil posibilidades más.

Silo instalar en nuestro servidor, tenemos una versión en castellano hecha por nuestro inestimable compañero Antonio Temprano:

http://milibrovirtual.com/

(respuesta para Katy-lu)




dimecres, de maig 9

Para los de inglés: un juego de buscador

gwigle

Es un recurso antiguo que tenía archivado en mi "chuches" del.icio.us.

Se trata de un juego en línea: adivinar los parámetros de búsqueda que han generado una lista de resultados. Se usan los "menos", las "comillas" y otros, a medida que vas subiendo de nivel.

La primera respuesta es "Google" y la segunda...

Qué pena que no se pueda crear en línea, pero es una buena idea para usar en clase. Pero algo podremos inventar, ¿no?

Referencia: http://gwigle.varten.net/

dilluns, de maig 7

Inscripció Jornada Espiral 2007

Jornada Espiral 2007

Aplicacions educatives de la Web 2.0: edublogs

Lloc: Col·legi de Doctors i Llicenciats – Rambla Catalunya, 8 - Barcelona
Data: 8 i 9 de juny de 2007

La web 2.0 es una tendència creixent i evolucionada del concepte de web que tenim fins ara i que afavoreix als usuaris un apropament a multitud d’eines i recursos que es troben directament a la web i que faciliten de manera simple la seva utilització immediata i sense necessitat d’una formació prèvia.

Així doncs, cada vegada són més populars i coneguts conceptes, acrònims, eines i termes com ara blog o bitàcola, wiki, CMS i LMS, RSS, tags, Youtube, podcasts (ja es parla d’edupodcasts) Netvibes, Protopage, geotagging, etc. que val la pena conèixer, utilitzar i difondre entre els nostres companys i companyes de feina per tal que puguin gaudir de les fantàstiques possibilitats que aquestes eines ens proporcionen.

Per tot això, en aquesta edició volem dedicar-la a les experiències d’utilització de la Web 2.0 com a eines que faciliten la tasca docent dels educadors del segle XXI i tanmateix a difondre i reconèixer l’ús dels blogs com a eina educativa i col·laborativa.

La Jornada serà el marc per la concessió del I Premi d’Edublogs 2007

Inscripció:

  • Els socis d'Espiral que s'hi inscriguin, o els que sol·licitin ser-ho abans de les Jornades, i els col·legiats estaran exempts d'aquest pagament.
  • La resta d'assistents haurà de fer un ingrés de 30 euros al compte 3058-0539-55-2720001360 fent constar en Concepte “Nom-Cognoms-JE07”. Recordeu d’emplenar, abans del 8 de juny, el formulari que trobareu a ciberespiral.net (inscripció)
  • Els assistents rebran un certificat d'assistència i les actes de la jornada.

Organitza: Associació Espiral: Educació i Tecnologia.

Col·labora: Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

Amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

diumenge, de maig 6

¿Cómo hacer nuestra propia wikipedia con MediaWiki?

Una breve y sencilla demostración donde podemos aprender a agregar, editar y personalizar nuestros contenidos usando MediaWiki, la misma plantilla que usa Wikipedia.

Ideas para la clase:

  • crear el portafolio del curso entre todos.

Els 100.000 de la Viquipèdia

Hace casi un año lo dijimos en este blog: La Wikipedia: un impulso necesario.

Ya tenemos el desafío: ¡a participar!

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, des de l’Àrea TIC, vol impulsar la col·laboració de la comunitat educativa amb la Viquipèdia . L'objectiu és arribar als 100.000 articles al llarg del 2007 i el tret de sortida serà el 17 de maig, dia d’internet. El projecte ja s'està movent, com podeu veure als següents enllaços:

Ens hi hem de sentir implicats, com a educadors i també com a usuaris d’aquesta gran enciclopèdia que encara no ha arribat a la seva maduresa: la catalana té 58.000 articles, mentre que l’anglesa gairebé 1.800.000 i la castellana 230.000. Definitivament sí, hem de créixer!

Altres enllaços: