dissabte, d’octubre 9

Educació anuncia la convocatòria d'un concurs públic per a atorgar la distribució lliure que utilitzaran les escoles

Fuente: La Farga
El programari lliure que es distribuirà a les escoles catalanes vindrà determinat per un concurs públic que convocarà el Departament d'Educació, segons ha anunciat Ferran Ruiz, subdirector general de Tecnologies de la Informació en la jornada de presentació de LaFarga.org. Ferran Ruiz ha comentat que la implantació del programari lliure a les escoles ha d'anar acompanyat de suport als centres.
Els ordinadors nous que estan arribant a les escoles, equipats encara amb MS Windows, ja disposen d'una partició buida per a acollir la distribució lliure un cop s'escolleixi. Ja hi ha 10.000 ordinadors a punt per instal·lar-hi GNULinux.
Ferran Ruiz ha considerat l'actual curs de transició i planificació legislativa per a dur a terme una sèrie de canvis estructurals que ha considerat necessaris per fer que el programari lliure aterri efectivament a les escoles. També ha comentat que la infraestructura de la informàtica a l'escola és feble, i que calen mesures no directament relacionades amb el programari lliure però que hi afecten directament, com el reforç de la figura del coordinador informàtic. La implantació s'iniciarà el curs 2005-06 de manera gradual.
Ferran Ruiz ha completat la seva intervenció parlant sobre la necessitat de redefinir la formació basada en programari lliure mitjançant espais de trobada dels diferents perfils implicats, i ha remarcat la importància de que aquesta implantació a les escoles vagi acompanyada d'accions públiques de recolzament i ús d'aquest programari en altres àmbits socials.
Entre els participants de la jornada hi ha hagut diverses intervencions. S'ha parlat sobre experiències prèvies com la d'Extremadura i la necessitat de conèixer-les bé per a aprofitar les bones lliçons i no cometre errors coneguts. S'ha considerat vergonyós que en data d'avui la majoria de programari utilitzat a les escoles sigui en castellà. Antoni Mirabete, creador de la distribució Biadix i actualment desenvolupador de Catix, ha explicat com la migració en una escola pot ser un procés natural si els usuaris disposen de més i millors serveis amb Linux que amb Windows. Joan de Gràcia, vicepresident l'Associació d'Ensenyants d'Informàtica de Catalunya ha repassat els punts bàsics del recentment publicat Manifest en favor de l'ús del programari lliure a l'educació, tot proposant al Departament d'Educació i la STSI la seva adhesió.
Els temes de l'educació i la formació han estat recurrents al llarg del matí en diversos dels

Arte electrónico

Miren por donde, leyendo una página donde Dios contesta a todos (el mismo, el que nos atemoriza, nos consuela y nos hace trampas con su intermitencia), bueno, en ese blog encontré este enlace sobre Arte Electrónico que me parece genial.

http://thor.info.uaic.ro/~busaco/paint/days/


¿Cómo crear una bitácora en Blogia en seis pasos?

¿Cómo crear una bitácora en seis pasos?

Un tutorial para trabajar con los de 3ESO. El que hice para blogger ya perdió vigencia. Además Blogia tiene las indicaciones en castellano y me resulta más fácil.
Este material también será aprovechable para el curso de Formación 2 de centros de la SGTI y para Llegir i Escriure amb TIC de la UAB, donde daré dos conferencias. Ya daré detalles, a ver si podemos incluir ideas nuevas: portabiidad, comunidades, proyectos cooperativos, tráfico de conocimientos, estímulo de ideas, TIC y valores...
Y hablando de eso, vi la página de la NASA y se me ocurrió una actividad con los los chavales... ya la explicaré.

dimarts, d’octubre 5

Aulas con software: Simo 2004

COLOQUIO SOBRE EDUCACIÓN Y TIC EN EL SIMO (Madrid,
12 de noviembr
e)



El próximo 10 de octubre termina el plazo para
presentar propuestas de ponencia para el coloquio "Aulas con Software"
http://www.aulasconsoftware2004.org/



La inscripción es gratuita para los ponentes cuya comunicación sea
aceptada.

En la web pueden consultarse las primeras comunicaciones aceptadas.


dilluns, d’octubre 4

Umberto Eco cuestiona Internet

El escritor y semiólogo italiano, Umberto Eco, considera que Internet puede generar una incomunicación en el ámbito global debido a que cada cual puede construirse su particular enciclopedia del saber, imposibilitando los referentes culturales comunes.
Fuente: http://iblnews.com
Hoy existe el peligro de que seis mil millones de personas tengan seis mil millones de enciclopedias distintas y ya no puedan entenderse entre ellos para nada”, dice Eco en una entrevista que publica hoy, viernes, el diario alemán Die Welt.
Eco estima incluso que esa proliferación de culturas individuales puede ser a largo plazo un peligro mayor que la confrontación entre el Islam y Occidente. “Nada del Islam contra Occidente, usted contra mí, ése es uno de los grandes peligros del futuro”, señala Eco.
Antes de Internet, según el intelectual italiano, la cultura tenía una función de filtro que determinaba, por ejemplo, que “saber cuando murió Julio César es importante, mientras que la fecha de la muerte de su mujer, no. Con Internet esa valoración se anula”, explica Eco.
Por otra parte, se pronuncia en contra de la tendencia de algunos intelectuales de asumir un papel de oráculo para dar respuesta a todos los problemas.
Esa tendencia, según Eco, tiene que ver con la decadencia de las ideologías y los partidos, y lleva a muchos intelectuales a aparecer en televisión para hablar de múltiples temas.
“Pero, como no saben de todo, dicen insensateces que terminan teniendo influencia”, comenta Eco.
El escritor expresa que como intelectual hay que defenderse y decir que no se tienen respuestas cuando este es el caso.